речник контакт

Општинската веб страница со нов дизајн

Тоа е дело на ИТ секторот во локалната власт

Петар Печков

Општинската веб страница е редизајнирана, прилагодена на потребите на посетителите.  Информациите се поделени по области,   има подбра прегледност, поедноставна навигација, функционалност на  новите услуги на општината.  На новиот изглед се работело една година.

Поради брзо споделување на  информациите и секојдневни активности на  општината потребно е нејзино постојано надградување за одржува на континуитет во информирањето.  Нов изглед е според потребите на посетителите  а информациите се сегментирани се по области. Новина е што сегашната страница користи нов енџин. Сигурноста е засилена и нема можности за упади на страницата. Времето бара на одреден период да се менува изгледот така што нова е редовна активност. Ги зарживме сите вести од нејзиното постоење – изјави Горан Чучуковски од Информатичка Технологија  секторот. 

Страницата имала дневно околу 200 посети со 1.200 прегледи. Се работи на новини кои  страницата ќе ги дава во идниот период.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »