речник контакт

Осум први места за младите велешани на меѓународниот пијано натпревар во Аранѓеловац

Во жирито беше и велешанецот м-р Илија Настовски

Петар Печков

Изминатиот викенд во Аранѓеловац - Република Србија се одржа 12-тиот меѓународен натпревар во пијано. Меѓу 130 учесници од Хрватска, Црна Гора, БиХ, Србија и Македонија учествуваа и девет натпреварувачи од  Велес, сите ученици во ОУ Стефан Гајдов,  кои освоија осум први места во различни категории.

Прво место освоија  -Даниела Теова  2 одд. Огнен Ристов 2 одд. Лука Кочов 3 одд. Теодора Соколова 3 одд. Стефан Ракиџиев 4 одд. Матеј Зашовски 4 одд. Емануел Сулемановски 7 одд Христијан Огњанов 9 одд и трето место Стефан Панчевски 8 одд,  

Во жирито составено од еминентни музички имиња беше и велешанецот проф. м-р Илија Настовски. 

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »