речник контакт

Отстапија дел од своjoт имот, за општината да им изгради улица

Редок пример за почит, на дел од жителите од Коле Чауле како да се реши инфраструктурен проблем

Петар Печков

16 корисници на земјиште кои живеат на улица Киро Чауле во населбата „Керамидна” во присуство на нотар, дадоа изјави дека се согласуваат да отстапат дел од нивните земјишта за уредување на улицата во овој дел од градот. За отстапувањето на делот од нивните површини тие не бараат никаков надоместок.

Тие преку оваа иницијатива и соработката  со локалната власт, очекуваат дека нема повеќе  да газат  по кал и минат по  неосветлена улица, за до нивниот дом . Општината кај ја пофалува  желбата на жителите  за начинот како да се реши проблемот кои тие го имаа со години   и  иницијативата која ја покажаа во изминатиов период.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »