речник контакт

Офицерски го бараат, ама не може да се издаде

Причината што не може сега да се изнајми, е сопственоста на објектот

Петар Печков

Има заинтересирани за Офицерскиот дом  од Велес.  И тоа повторно да биде ресторан. За ова информираше градоначалникот Аце Коцевски. На последната седница дури беше подготвена и точка, која по итна постапка требаше да биде ставена на гласање, но  бргу беше повлечена. 

По укажувањето на советникот, членот на Советот  Драган Димевски дека објектот е добиен на користење а не во сопственост, засега, остана само како желба поранешниот Дом на АРМ  да се изнајми. 

По ова Коцевски најави дека од Владата ќе бараат најитно тој да се добие во сопственост, по што би го изнајмувале на јавен повик,  за угостителски објект. Ако е можно уште летово. 

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »