речник контакт

Оџачар, среќа носи

За аирлија работна седмица, но и за тие што бараат оџачар да им го исчисти оџакот. Кој тоа вели нема оџачар во Велес, ТРМР бараше и го најде

Петар Печков

Кога последен пат сте виделе или сретнале оџачар во Велес. Еве ТРМР го фотографираше на дело Раде од Дворови, кој овој дел од годината работи како оџачар.

И онака пожарникарите предупредуваат, чистете го оџакот два пати во текот на годината.

А има и народно верување, дека средбата со оџачар среќа носи. Нека биде и така, за работната седмица што претстои.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »