речник контакт

Падна снег на Солунска Глава

Ќе остане запишано дека ноќта на 4-ти август 2007 на врвот Солунска Глава, висок 2560 метри падна снег.

Петар Печков

Ќе остане запишано дека ноќта на 4-ти август 2007 на врвот Солунска Глава, висок 2560 метри падна снег.

Ова е своевиден рекорд, бидејќи не се памети во овој дел од годината на планината да падне снег.

Бидејќи вечерта температурата се спуштила под 0-та, завеал и снег кој паѓал ноќта и формирал тенка снежна покривка, која дождот утрото веќе ја стопил.

Не е познато дали во критичниот момент имало гости во планинарскиот дом на Чеплес, кои имале единствена можност да видат како лете врне снег.

\"\"

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »