речник контакт

Петок напладне, сообраќаен хаос во градот

Бројот на автомобилите го надмина капацитетот на сообраќајниците

Петар Печков

Секој ден а посебно, пазарните Велес околу пладне па до 16 часот е во сообраќаен хаос. 

Мостот Гемиџии е  со колони ода втомобили, кружниот тек во центарто претесен да  ги прими сите.

 Улиците 8-ми септември од Пошта до НА-МА и Гоце Делчев заглавени со коли.

Очигледно дека постојниот капацитет не   одговара за бројот на автомобили  во градот и интензитетот на сообраќај.

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »