речник контакт

Повторно не е избран Претседател на Основниот суд во Велес

Ниту во вториот обид не е избран Претседател на Основниот суд во Велес, ќе се оди на трет конкурс.

Петар Печков

Републичкиот Судски совет и на денешната, четврточна, седница не го избра Претседателот на Основниот суд Велес, па тој се растури и ќе се распише нов трет конкурс.

На вториот имаше тројца кандидати од редовите на судиите , но одлука не е донесена.

Така повеќе од половина година Основниот суд во Велес работи со вршител на должноста, тоа е судијката Виолета Мојсова.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »