речник контакт

Поглед на Велес од Црна Џамија (фото)

Како изледа градот од минарето на единствената џамија во Велес

Петар Печков

ТрМр ви овозможи поглед на Велес  од Градскиот саат. Овој пат ретка можност да го видите градот од Црна Џамија или  Фазли Ахмет Пашина Џамија.

Со помош на Маамер Абединов, фотографиите кој тој го направи од минарето даваат  нов видик на стариот дел  на Велес.

Благодарност до Маамер што се одлучи со помош на ТрМр  да ги сподели убавините на   градот и дел од неговиот живот по велешките  улици.  

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »