речник контакт

Подобро затоплување на две училишта во Велес

Две училишта од Велес ќе имаат подобро затоплување, кога ќе се реализира проектот за енергетска ефикасност, вреден 61 илјада долари.

Аница Солева

Две училишта од Велес ќе имаат подобро затоплување, кога ќе се реализира проектот за енергетска ефикасност, вреден 61 илјада долари. Договорот го потпишаа Општина Велес и американската агенција за обнова и развој УСАИД. Во основното училиште \"Јордан Хаџи Константинов-Џинот\", ќе биде реновиран покривот, а во средното училиште \"Коле Неделковски\" ќе се менува електричната инсталација. Веќе се инсталира нова опрема и треба да се заштедат 10 илјади литри гориво и 11 илјади долари годишно. Извор:[url=www.dnevnik.com.mk/default.aspx?pbroj=2962&stID=71263&pdate=2006011]www.dnevnik.com.mk[/url]

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »