речник контакт

Под ведро небо се празнуваат верските празници (фото)

Црквата Св. Петка Долно Оризари. Разрушена ама не и напуштена ниту заборавена...

Петар Печков

Ова на фотографиите, е црквата Св. Петка, поточно тоа што од неа останало. Се наоѓа близу селото Долно Оризари, кај стрелиштето на АРМ. 

Тие што се сеќаваат на неа, а очигледно има, доаѓаат три пати во текот на годината, Св. Петка, Рожденство на Пресвета Богородица - Мала Богородица и зимски Св. Атанасие.

Се гледа и патчето по кое единствено може да се дојде до црквата, ако не е обраснато од трева. 

Се додека има луѓе и верници што ја помнат, нема  да исчезне....

АНКЕТА »

Каде одмарате летово?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »