речник контакт

Познати добитниците за општинските признанија

Ако ништо друго 12-тата седница на Советот на општина Велес ќе остане запомнета по ефективноста, се работеше севкупно 15-тина минути.

Петар Печков

Ако ништо друго 12-тата седница на Советот на општина Велес ќе остане запомнета по ефективноста, се работеше севкупно 15-тина минути. Се разбра паузата траеше 150 минути. Но тоа што го чекаше јавноста во градот еве го:

Наградата за животно дело „Гемиџии“ ја доби

Борис Поп Ѓорчев - новинар       
      

Наградите 9-ти Ноември, пофалници, спомен плакети добија:

 1. Димче Бегинов - музичар
 2. Јордан Маневски - пеач
 3. Спортски центар за боречки спортови „Бушидо“
 4. Одделението за трансфузиологија при ЈЗУ  Болница Велес
 5. Златко Панчевски - за научен труд
 6. Славјанка Љуткова - поетеса
 7. Учениците од 3-то оддление при ОУ Рајко Жинзифов за награда на меѓународен конкурс
 8. Јорданчо Бајрактаров - извидник
 9. Стрип Центар - Велес
 10. Државен Архив - Велес
 11.  Киро Атанасовски - претседател на стрелачка федерација

Наградите ќе им бидат врачени на Свечената седница на 9-ти Ноември во 13 часот во салата Бели Мугри.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »