речник контакт

Поправен потпорниот ѕид кај зградата на Бетон

Потпорниот ѕид на тротоарот од улица Алексо Демниевски, близу зградата на бетон неодамна беше поправен од локалната власт, откако беше опасност по минувачите

Петар Печков

Врнежливата пролет придонесе тој два пати да паѓа и да биде   опасност по бројните минувачи , која проаѓаат од овој дел на градот. Станарите од блиските згради сметаа дека поправката на каменито потпорен ѕид е обврска на општината, иако таа беше со став дека тоа е дворно место на станарите.

Сепак на крајот локалната власт одлучи да го санира овој ѕид,  и да ја отстрани опасноста од негово ново рушење. Сепак вакви потпорни ѕидови, од камен кој  попуштаат пред времето има и на други места. Како на пример  на улица Благој Ѓорев, спроти зградата на новиот театар. 

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »