речник контакт

Портал на основни и средни училишта

Овој портал е единствена појдовна точка во Република Македонија која Ве води до сите образовни институции од средното и основното образование...

Аница Солева

Овој портал е единствена појдовна точка во Република Македонија која Ве води до сите образовни институции од средното и основното образование. Целта на овој портал е овозможување на јавен пристап до сите информации во врска со средните и основните училишта како и до широк спектар на услуги за учениците и професорите. Со помош на овој портал посетителите имаат пристап до листа на сите училишта и нивните контакт информации. Сите средни и основни училишта имаат можност да изработат сопствена веб-страна која ќе биде хостирана на порталот, а сите ученици и наставници ќе можат да се здобијат со адреса за е-пошта. Електронската соработка и размената на информации и искуства на сите наставници и ученици од основните и средните училишта и институциите од образовниот систем ги овозможуваат форумите за дискусија кои веќе функционираат на порталот. Во изработка се другите функционалности кои порталот ги нуди, т.е. календарот и библиотеката на електронски документи. Порталот содржи алатки кои се наменети да им помогнат наставниците и учениците во нивната надграба и во унапредувањето на образовниот процес. Порталот е динамичен и ќе се развива во согласност на потребите и можностите на веб корисниците. Овој портал е финансиран од Агенцијата за Меѓународен Развој на САД (УСАИД), а изработен и оддржуван од проектите Макдеонија се Поврзува и Е-Школо.мк. Повеќе на [url=www.schools.edu.mk]www.schools.edu.mk[/url]

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »