речник контакт

Поскапеа патарините

Ако патувате со Скопје и назад ќе платите плус 60 денари, или наместо 180 плаќате 240 денари

Петар Печков

Агенцијата за државни патишта ги поскапи патарините. На стартот на летните одмори, ги зголеми цените за користење на автопатиштата во Македонија.

Така, патарината од Петровец, до Скопје  наместо 30 денари, сега изнесува 40 денари. Патарината од Велес до  Петровец  е зголемена на 80 денари.

Патарината  на делницата Велес Градско е зголемена од 50 на 60 денари.

И цените на нафтените деривати летово одат само нагоре, во  континуитет. 

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »