речник контакт

Последниот ден од 2018-та дури 17 крводарители во Велес дарувал крв

Печат на успешната година во крвадарителството во ведлешко

Петар Печков

Невообичаена бројка на крводарители се решил последниот ден од 20189-тата 31 декември да даруваат крв.

Во Заводот за трансузиона медицина до 14ч. имало за овој ден од годината невообичаена бројка. 

Со ова од Општинската организација на Црвен Крст Велес велат дека е удрен печат на успешна година во крводарувањето, кога жителите на Општина Велес, Градско и Чашка имаа висок одѕив, повеќе од 4,2 илјади собрани крвни единици.  

АНКЕТА »

Дали имате доволно време да му посветите на Вашето дете/деца?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »