речник контакт

Последното збогум со порака

Зошто овој некролог предизвика внимание кај велешани да застанат и го читаат

Петар Печков

Отскокнувајќи од стандардниот текст на некролозите, еден,  последниот период го привлекува вниманието на јавноста.

Наместо вообичаениот последен поздрав таму е напишано: 

Кој не ми се радуваше на животот, нема право да ми ја оплакува смртта. А кај нажалените  е напишано: сопругата со децата а роднините и пријателите секој на свој начин...

Овој текст, авторот уште додека бил жив како аманет го оставил да му биде отпечатен на некрологот, што неговите блиски и го сториле. 

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »