речник контакт

Потрошувачка на гориво

На сликата е прикажано колку гориво (во тони) просечно троши еден човек на годишно ниво во разни делови од светот. На повеќе има табела за тоа колку е цената на горивото во земјите од Европа, па споредете.

Зоран Николов

Цена на горивото во Европа (во евра) Државите се подредени од најниската кон највисоката цена на горивото. Првата цена е Безоловен 95, втората е безоловен 98, а третата е Diesel. Жал ми е, немам опција да ставам табела. Сите цени се во евра. 1 Lettonie 0,83 0,86 0,83 2 Bulgarie 0,94 0,96 0,87 3 Estonie 0,97 1 0,91 4 Lituanie 0,97 1,016 0,912 5 Slovénie 0,994 1,03 0,96 6 Slovaquie 1 1,066 1,014 7 Grèce 1,018 1,155 0,991 8 Roumanie 1,019 1,028 0,96 9 Irlande 1,085 1,074 1,071 10 Espagne 1,099 1,2114 0,981 11 Pologne 1,102 1,15 0,992 12 Rép. Tchèque 1,115 1,142 1,043 13 Suisse 1,14 1,182 1,143 14 Hongrie 1,156 1,192 1,1 15 Autriche 1,169 1,22 1,033 16 Luxembourg 1,24 1,31 0,96 17 Italie 1,273 1,152 18 Portugal 1,29 1,364 1,039 19 Suède 1,316 1,35 1,224 20 France 1,329 1,386 1,122 21 Royaume-Uni 1,352 1,432 1,407 22 Danemark 1,377 1,42 1,21 23 Allemagne 1,42 1,51 1,17 24 Belgique 1,452 1,516 1,158 25 Finlande 1,47 1,497 1,078 26 Pays-bas 1,537 1,591 1,119 27 Norvège 1,599 1,657 1,35

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »