речник контакт

Првата генерација средношколци на Спортската академија во Велес матурираа

Во Велес имаше два класа ученици, едниот специјализиран за ракомет вториот за фудбал

Петар Печков

Заврши со средно образоваение  првата генерација ученици од Спортската Академија, дисперзирана настава во Велес.

Двата класа матуранти го завршија четиригодишното образование, кои наставата ја започнаа есента 2014-тата. Тие настава посетуваа во зградата на Гимназијата а ученците  беа во две паралелки -ракомет каде класен раководител беше Зоран Кочов и фудбал каде класен беше  Славче Недев и двајцата професори по физичка култура. 

На завршените ученици од првата генерација, успех во натамошниот живот и  спортска кариера и исполнувње на нивните спортски сништа и желби. 

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »