речник контакт

Првиот ден од Новата година во Велес

Како изгледаше градот на први јануари. Кој работеше, кој одмараше, на плус 10 на пладне

Петар Печков

 На први јануари во Велес беа отворени, кој друг ако не ОБЛОЖУВАЛНИЦИТЕ.

 Зегин постави дисплеј и покажува колкава е температурата во градот. Нешто што одамна му фалеше, откако тој на ДОЗ се расипа.

Други имаа грижа како да се загреат, па со коњчето собираа дрвја по градот.

 

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »