речник контакт

Првиот ден од летната крводарителска акција, собрани се 64 крвни единици

Акцијата се организира по 27-ми пат, продолжува и утре - петок

Петар Печков

Првиот ден од гоелета летна крводарителска акција собрани се 64 крви единици. Од нив девет се жени и четири лица даруваат прв пат. Од организаторот ОО на Црвен крст Велес се задоволни од одѕивот на крводарителите. 

Оваа бројка е за  почит и благодарност до сите крводарители кои се одѕваа на акцијата, таа продолжува и утре-  изјави Орце Николов секретар на Општинскиот Црвен крст за Велес.

На ланската акција првиот ден беа собрани 74 крви единици а двата дена вкупно 161. Годинава големата летна крводарителска акција се организира по  27-ми пат.  Таа продолжува и утре во терминот од 7,30 до 14,30 часот, во просториите на Ликовниот салон.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »