речник контакт

Првомајска парада од 60-та година (фото)

Како се празнувал Први мај во Велес, пред половина век

Петар Печков

Велес, тогаш Титов го одбележува Први мај со парада на достигнувања на фабриките од градот.

Колска, Маслодајна, Бетон, Монопол, Лозар (со кравата на камион).

Тука се извидниците, железничарите, боксерите, гимнастичарите, пионерите...

 Фото албумот е на семејството Ѓеоргиеви.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »