речник контакт

Предвидувањата на Нострадамус за наредните 1500 години

Коку време живеел Нострадамус за да може да предвиди волку многу работи. Баш би сакал да знам како изгледал еден негов нормален ден. Според тоа колку многу работи има предвидено, најверојатно има живеено преку 500 години. Но како и да е, ај на повеќе...

lj lkjl

Во крати црти следат мрачните предвидувања на Нострадамус за наредниве 1500 години: 2006 – Муслиманите ќе измиослат нов страшен вид на оружје. Сите ќе почнат да се приготвуваат за војна, да собираат резерви од оружје, храна, лекарства, вода и анти-гасови, ќе почнат да бегаат во планините, во шумите, во пештерите итн. 2008 – Конфликт во Хиндустан. Ова ќе биде една од причините за третата светска војна. 2010 – Ќе започне трета светска војна. Војната ќе почне во ноември 2010 г. а ќе заврши во октомври 2014 г. Ќе почне како обична(со конвенционално оружје), потоа ќе биде применето на почетокот атомско а потоа и хемиско оружја. 2011 - Како резултат на радиоактивни отпадоци на северната полутопка нема да останат ни животни ни растенија. Потоа муслиманите ќе почнат хемиска војна против преостанатите живи европејци. 2014 – Поголемиот дел од луѓето ќе страдаат од чирови, рак на кожата и други кожни болести (последици од хемислата војна) 2016 – Европа ќе биде речиси без население 2018 – Кина ќе стане нова светска велесила. Земјите во развој од експлоатирани ќе се претворат во експлоататори. 2023 – Малку ќе се измени орбитата на Земјата. 2025 – Европа се уште ќе биде малку населена. 2028 – Ќе се создаде нов извор на енергија (најверојатно ова ќе биде контролирана термонуклеарна фузија). Гладот постепено ќе се надмине. Ќе стартува вселенски брод кон Венера управуван од човек. 2033 – Поларните луѓе тонат. Се зголемува нивото на Светските океани. 2043 – Светската економија ќе процвета. Европа ја водат муслиманите. 2046 – Ќе може да се пресадуваат сите органи. Замената на органите ќе стане еден од најдобрите методи на лечење. 2066 – За време на нападот на муслиманскиот Рим, САД применуваат нов вид на оружје – климатско. Нагло застудува. 2076 – Блескаво општество (комунизам) 2084 – Обновување на природата 2088 – Нова болест – стареење за неколку секунди!!! 2097 – Брзото стареење е победено. 2100 – Вештачко “Сонце” ќе ја осветлува темната страна на Земјата. 2111 – Луѓето ќе станат киборзи (живи роботи) 2123 – Војни меѓу мали области. Државите нема да се вмешаат. 2125 – Во Унгарија ќе пристигнат сигнали од вселената 2130 – Колонии под вода 2164 – Животните се претвараат во полулуѓе 2167 – Нова религија. 2170 – Голема суша. 2183 – Колонијата на Марс ќе стане нуклеарна сила и ќе побара независност од Земјата (како на времето САД од Англија) 2187 – Ќе се запре ерупцијата на 2 големи вулкани. 2195 – Морските колонии целосно ќе снабдуваат и со енергија и со храна. 2196 – Целосно мешање на азијатите и европејците. 2201 – Термонуклеарниот процес на сонцето забавува. Ќе застуди. 2221 – Во потрага по вонземјани, човештвото стапува во контакт со нешто ужасно. 2256 – Вселенски брод ќе донесе на земјата нова страшна болест. 2262 – Постепено се менуваат орбитите на планетите. На Марс му се заканува комета. 2271 – Повторно ќе бидат изменети физичките “константи” 2273 – Мешање на жолтата, белата и црната раса. Нови раси. 2279 – “Енергија од ништо” (веројатно од вакуум или од “црните дупки”) 2288 – Патување во времето. Нови контакти со вонземјани. 2291 – Сонцето се гаси. Ќе се преземат обиди за да се запали пак. 2296 – Се изменува силата на тежата. Почнуваат да паѓаат старите вселенски бродови и станици. 2299 – Во Франција – партизанско движење против исламот. 2302 – Ќе бидат откриени нови важни закони и тајни на Вселената. 2304 – Ќе биде откриена е тајната на месечината 2341 – Нешто страшно се приближува кон од вселената кон Земјата. 2354 – Хаварија од едно од вештачките Сонца доведува до суша. 2370 – Голем глад 2378 – Нова раса што брзо се развива. 2480 – Ќе има 2 вештачки Сонца. Земјата е во самрак. 3005 – Војна на Марс. Ќе се наруши траекторијата на планетите. 3797 – Во ова време на земјата ќе загине се живо, но човештвото ќе најде сили за нов живот во друг ѕвезден систем. Ај настрана воа мрачниве предвидувања. Еве што има за светсково, пишува Шпанија ПРВПАТ ќе го освои трофејот. Е сега за сега точно е тоа дека ако освои трофеј Шпанија ќе и биде прв, а засега Шпанциве прикажуваат добрта игра.... Па си мислам, ами ако стварно го освојат Шпанциве трофејот, значи Нострадамус погодил, дали тоа значи дека и мрачниве предвидувања ќе се остварат?

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »