речник контакт

Проверете ја вашата интелигенција!

За да откриете колку сте интелегентни, решете го овој тест, соберете ги своите погрешни одговори и погледнете колку сте интелегентни (или колку не сте)...

Зоран Николов

Прашања : [br] [br] 1. Ако легнеш во 8 саат и го навиеш саатот да ти ѕвони во 9 саатот, колку ќе спиеш? [br] [br] 2. Дали во САД постои 25. декември? [br] [br] 3. Ако имаш во кутија само едно шкорче и влезеш во мрачна соба каде има: ќумбе, плинска светилка или печка на дрва, што ќе запалиш прво? [br] [br] 4. Некои месеци имаат 30, а некои 31 ден, колку месеци во годината имаат 28 дена? [br] [br] 5. Што пишува на п?едната страна на паричка од три денари? [br] [br] 6. Докторот ти дал три таблетки да пиеш по една на секој пола саат. Колку долго ќе ги пиеш таблетките? [br] [br] 7. Сонуваш дека си во темен тунел, од една страна доаѓа воз, а од другата змеј. Што ќе направиш? [br] [br] 8. Што било пред 1945. година? [br] [br] 9. Kолку е 10 и 30? [br] [br] 10. Дали е можно во САД да се венчаш со сестрата на својата вдовица? [br] [br] 11. Ако фрлиш црвен камен во црно море, што ќе се случи? [br] [br] 12. Ти си ми син, а јас не сум ти мајка, што сум ти јас? [br] [br] 13. Ако човек си ја отсече десната рака, колку прсти ќе му останат? [br] [br] 14. Авионот се срушил на Канадско-Американската граница. Каде ќе ги погребаат преживеаните патници? [br] [br] 15. Колку родендени има мајка на три деца? [br] [br] 16. Јаболката има три гранки, секоја гранка има по три гранчиња, секоја гранче има по три плодови, секој плод има по три семки. Колку круши има на стеблото? [br] [br] 17. Колку пати за време од 24 саати (еден ден) минутната стрелка преоѓа над саатната стрелка? [br] [br] 18. Ако денес на пладне паѓа дожд, може ли за 36 саати да очекуваме сонце? [br] [br] 19. Петел снесол јајце на Македонско-Српската граница. Чие е јајцето? [br] [br] [br] [br] ________________________________________ [br] Одговори : [br] [br] 1. 1 саат [br] [br] 2. Да [br] [br] 3. Шкорчето [br] [br] 4. Сите [br] [br] 5. Не постои паричка од три денари [br] [br] 6. Еден саат [br] [br] 7. Ќе се разбудиш [br] [br] 8. 1944. година [br] [br] 9. Десет и пол [br] [br] 10. Не веќе си мртов, бидејќи жената ти е вдовица [br] [br] 11. Ќе пропадне [br] [br] 12. Татко [br] [br] 13. 15 прсти [br] [br] 14. Нигде, бидејќи преживеаните не се мртви [br] [br] 15. 1 роденден, својот [br] [br] 16. ни една, бидејќи на јаболкницата не растат круши [br] [br] 17. 22 пати [br] [br] 18. Не, веќе е полноќ [br] [br] 19. Петелот не несе јајца [br] [br] ________________________________________[br] Сега погледнете ги вашите резултати. Ако сте имале олку грешки тогаш сте: [br] [br] 0 = супер интелегентен [br] [br] 1 - 2 =интелегентен [br] [br] 3 - 4 = прилично интелегентен [br] [br] 5 - 7 = нормален [br] [br] 8 - 10 = глуп [br] [br] 11 - 14 = умно болен [br] [br] 15 - 17 = 100% идиот [br] [br] 18 - 19 = oпасен за околината [br] [br]

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »