речник контакт

Пролетта дојде, вторник во 6,14

Претстојниот викенд се менува и часот, ќе спиеме еден помалку

Петар Печков

И календарски, и астрономски и температурно пролетта е тука

 Според астролозите пролетта доаѓа на 20 март во 6,14 минути. Исто време на Јужната хемисфера доаѓа есента. Пролетта ќе трае до 21 јуни. Згора на тоа претстојниот викенд во сабота кон недела, ќе се смени и времето, кога денот ќе трае еден час помалку. 

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »