речник контакт

Промоција на две дела на Соња Таировска Ѓурчак

Во ликовниот салон промовирани ,,Солза и љубов,, и ,,Живот, среќа, љубов,,

Петар Печков

 Во Ликовниот салон во Велес беа промовирани две книги чиј автор е Соња Таировска Ѓурчак.  Тоа се книгата поезија ,, Солза и љубов,, и  збирката афоризми ,,Живот, среќа, љубов,,.

Промоторот  Иван Котев рече дека,  Ѓурчак е авторка на толку емотивни и искрени стихови и остроумни афоризми што пленат со својата силина и порака. Соња Ѓурчак е  родена во 1954 год во велешко Јасеново.

По завршување на средното образование во Прилеп, заминува за Германија каде и денес работи и твори. За родниот крај се`уште носи голема топлина солза и љубов. И самата вели: Љубов  со љубов се мери и со ништо неможе да се смени.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »