речник контакт

Пронајдена планета двојник на Земјата

Ама планетата не е употреблива, има многу радијација. Далеку е 500 светлосни години од нашиот дом

Петар Печков

Научниците на НАСА открија дека пронајдоа планета ,,Кеплер 186ф,, која се наоѓа на околу 500 светлосни години од нашиот дом,  е многу слична со планетата Земја.

Оваа планета е за 10 отсто поголема од Земјата и научниците веруваат дека на неа има присуство на вода.  Единствениот проблем за населеност  на оваа планета е радијацијата.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »