речник контакт

Просечната оценка на средношколците во Велес, лани била 3,275

Кое средно училиште во градот, има најдобар а кое најслаб просечен успех

Петар Печков

Според објавените резултати, средната просечна оценка на учениците средношколци во Велес за ланската 2017-та година е 3,275.

Највисока преосечна оценка имаат учениците во Гимназијата  ,,Кочо Рацин,, со 3,869 што ги става на листата меѓу подобрите во земјава. Најслаб успех постигнале учениците во ,,Коле Неделковски,, со   2,859. Другите две средни училишта во Велес, математичкиот среден успех е следен: во Хемиското Димитрија Чуповски 3,406 а во Економското ,,Јовче Тесличков,,   2,924. 

Во четирите велешки средни училишта настава посетуваат околу 2,1 илјади ученици.

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »