речник контакт

Просторот под Мало мовче, освоен од скитници

Станарите од соседството се жалат на смрдеата која доаѓа од животните кои населените семејства ги чуваат

Петар Печков

Три месеци, празниот простор под едниот столб од Мало мовче е дом за  семејство без дом. Тоа дури просторот го затвори, тука чуваат коњи и кози а никој ништо не презема.

Станарите од Чешелот се жалат на смредеата која доаѓа од под мостот. Тие се обратиле и до локалната власт а полицијата во два наврати го исселила семејството, кое повторно се враќало.

И додека станарите бараат спас, надлежните без реакција, бидејќи не се знае кој е надлежен да го реши проблемот со ова окупирање на просторот од Мало мовче.  

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »