речник контакт

Реката Вардар и во јуни со натпросечно ниво

Вардар во Велес секој ден над просечните 71 цм

Петар Печков

Во сите 21 ден од овој месец, нивото на реката Вардар низ Велес  е со натпросечно ниво на проток.

Просекот за јуни е 71 цм а според Управат за хидро метеорологија  сите денови измереното количество е над оваа вредност. 

Така утрово во 7,30ч. кога се мерат вредности бил 75 цм.  Имало денови кога изнесувал и 95 цм. 

Иако на делови од реката во центарот се формирани островчиња поради ниското ниво, тоа сепак е над просекот за овој дел од годината.  

АНКЕТА »

Дали 8-то место на ФК Борец во Првата лига ги задоволи вашите очекувања?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »