речник контакт

Сабота гласаат болните и дома притворените

Гласаат 144 болни во Велес, Градско, Лозово и Чашка

Петар Печков

Според податоците на Општинските изборни комисии за  гласањето в сабота пријавени биле 164 лица а по извршената проверка ќе може да гласаат 144.

Во ОИК Велес се пријавиле 72 болни и неподвижни лица а ќе гласаат 59, во ОИК Чашка се пријавиле 47 ќе може да гласаат 43, во ОИК Градско се пријавиле 31 а прифатени се барањата на 30 лица и во ОИК Лозово поднесени се 14 пријави а прифанати се 12.

Тие ќе гласат в сабота. Тогаш ќе гласат и лицата кои се во домашен притвор.  

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »