речник контакт

Свадба која го развесели пола Велес ( фото)

За втората половина која не ја виде свадбата кај Мало мовче, следната фото репортажа

Петар Печков

Во брак стапија Сенада и Демир. И двајцата од Германија, таму се родени и живеат, ама нивните родители од Велес па решиле свадбата на децата да биде во родниот град на родителите. И тоа на отворено до Мало мовче.

Со музика на составот Шампиони од Струмица, со полни маси, младата излепена со илјадарки денари и по сто евра, многу минувачи, гости и сватови. Затоа го привлече вниманието на велешани. Од 11 часот па се до доцна попладнето се радуваа и веселеа.

Бидејќи денес е пазарен ден, пола Велес го виде. За  втората половина што не виде, во продолжение низ слика, како беше на оваа семејна радост.

 

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »