речник контакт

Секс и ТВ

Ако на американските телевизии е зголемен бројот на сексуални сцени, тоа не значи дека треба да ги „копираме“ за да бидеме барем „исти“ како нив (ако не и „поголеми“, како што знаеме да бидеме „поголеми“ Англичани од Англичаните).

Зоран Николов

Количината на сексуално експлицитниот материјал на американската телевизија е двојно зголемена од 1998-ма година, посебно во емисиите кои се популарни меѓу тинејџерите, покажале резултатите од најновото истражување. Истражувањето, спроведено од \\\"Фондацијата на семејството Кајзер\\\", покажало дека речиси 70% од програмата на водечките телевизиски станици содржи сексуални сцени и вулгарности. Со истражувањето не се опфатени вестите, спортските, како и детските емисии. Околу 80% од емисиите што се прикажуваат во ударен термин на американската телевизија содржат сексуално експлицитен материјал, во просек со 5,9 сексуални сцени по час прикажување. Од 20 емисии од списокот на најпопуларни меѓу тинејџерите, 70% имаат сексуална содржина, а 45% подразбираат сексуално однесување. Avizo MC

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »