речник контакт

Семки, сончоглед и остала занимација

Без оглед каков настан се одржува во Амфитеатарот во Младинскиот парк, Рацинови средби, концерт, одбележување на некој празник, неодминлив декор на сите овие манифестации се велешките семкари.

Петар Печков

Без оглед каков настан се одржува во Амфитеатарот во Младинскиот парк, Рацинови средби, концерт, одбележување на некој празник, неодминлив декор на сите овие манифестации се велешките семкари.

И кога се чита поезија од Рацин, и кога се пее македонската химна, кога свири некој познат уметник, меѓу редовите од Амфитеатарот продавачите на семки минат и довикуваат: семки, сончоглед, занимација.

На прашањето дали е сега вистинскиот момент да шетаат пред присутните, тие одговаат имам фамилија за гледање, морам да ја ранам. А за панаѓурскиот амбиент да биде комплетен, тука во близина на просторот се и проддвачите на шеќерчиња, волна и останати други ситни благи занимации.

За се да не биде така солено има и блага понуда.
\"\"

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »