речник контакт

Се бараат првачиња

Годинава во прво одделение во Велес ќе се запишат два одделенија помалку, бидејќи има помалку деца

Петар Печков

Според статистичките бројки годинава од 1-ви септември во основните училишта во градот ќе се тргнат 513 ученика.

Ова споредбено со лани е помалку за 46 деца помалку, кога во прво одделение се запишале  559 ученика. Ова значи дека од есен во Велес ќе има два паралелки помалку.

Каде тоа ќе се почувстува најмногу, во кое училиште,  ќе се знае откако ќе завршат уписите, бидејќи родителите можат нивните деца да ги запишат каде тие сакаат а не според местото на живеење.

АНКЕТА »

Дали граѓаните ги почитуваат препораките за заштита од корона вирусот, да останат дома, да има растојание кога се чека во редица пред банка, маркет?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »