речник контакт

Се обновува железничката пруга кон Штип и Битола

Железничарите ја подновуваат пругата кон Штип и Битола

Петар Печков

Во рамките на тековните активности Р.Е. Одржување на пруги при Ј.П. македонски Железници убавото есенско време го користи за тековно одржување на железничка пруга кон Штип и кон Битола.Се вадат дотраените и скапани дрвени прагови и се заменуваат со нови и се заменуваат старите оштетени шини.

Изминатиот период се работеше на делницата на штипска пруга до Железен мост, додека оваа седмица  железничарите работат на пругата кон Богомила.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »