речник контакт

Се продава градежно земјиште за изградба на куќи

Се продаваат 17 плаца од викенд населба кај езеро Младост

Петар Печков

Општина  Велес распиша електронска продажба, по пат на јавно наддавање на градежно неизградено земјиште, сопственост на Република Македонија. Тоа е лоцирано во близина на Башино село и Новачани.

Се продаваат 17 парцели  а почетната цена  изнесува 283,00 денари од метар квадратен. Големината на парцелите е  од 586 до 870 м2, со тоа што  површината за градење е околу од третина до  петина од површината. Сите куќи се со катност П+1.  

Пријавите за учество на електронското јавно наддавање можат да се достават до 18 ноември  годинава, а јавното наддавање ќе се оддржи  на 23 ноември. На продажбата можат да уечствуаат и правни и физички лица и македонски и странски државјани.

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »