речник контакт

Се продава земјиште за тениски терени

Во втор обид, се нуди земјиште кај езерото Младост со намена за изградба на тениски терени

Петар Печков

Две парцели со површина од 74 ари и 52 ари за почетна цена од 300 денари се продаваат  со намена за изградба на спортски терени, тениски игралишта. Почетната цена е 300 денари а  на наддавањето можат да учествуваат и државјани на Република Македонија но и државјани на земји членки на ЕУ и ОЕЦД.

Ова е второ наддавање за овие парцели, кои се наоѓаат позади мотелите на велешко езеро Младост. При првото се продаваа по цена од 700 денари и поради немање на интерес не се одржа. Продажбата ја организира Министерството за транспорт и врски каде на  25 март ќе се одржи лицитацијата.

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »