речник контакт

Се продаде кабелската ТВ Спринт

Велешката кабелска телевизија „Спринт“ е продадена и од неодамна таа е во сопственост на бугарската компанија „Кабел Тел“.

Петар Печков

Велешката кабелска телевизија „Спринт“ е продадена и од неодамна таа е во сопственост на бугарската компанија „Кабел Тел“.

Станува збор за компанија зад која стои американски капитал и кој купи уште 12 други кабелски ТВ во земјава.

Новите сопственици според најавите од есен планираат да понудата услуга „трипл плеј“ која ќе содржи Интернет, ТВ канали и телефонија.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »