речник контакт

Се реконструира старата дотраена водоводна мрежа на улица Богдан Каракостев

Инвестицијата е вредна 8,2 милиони денари

Петар Печков

Деновиве  во тек се градежните работи за реконструкција на старата водоводна линија на улица ,,Богдан Каракостев" од левата страна на Велес. 

Старите водоводни цевки ќе бидат заменети со околу илјада метри  нови водоводни цевки, а ќе бидат поставени  и сите приклучоци за корисниците.

Вкупната вредност на проектот е 8.2 милиони  денари или 133.132 евра, средства обезбедени од Општинскиот Буџет.   

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »