речник контакт

Сите велешани министри, помошници, заменици за 21 година

Кој се даде придонес во изградбата на Македонија со учество во Владата за изминатите години? Списокот за жал е краток. .

Петар Печков

Славко Петров  (ЛДП) 2002-2004 Министер за земјоделие

Јовица Андовски (СП)2011- 2017  заменик министер за здравство  

Љупчо В`чков (СДСМ) 1996-1998 заменик министер за развој   

Ордан Поп Андов (СДСМ) 1994-1995 помошник министер за земјоделие и шумарство

Паѓа во очи што во време на изминатите  11 години  владеење на ВМРО-ДПМНЕ немаше ниту еден велешанец во  првите редови на извршната власт.

Има и уште две личности, кои само по место на раѓање се велешани, но Велес одамна го напуштиле    

Љупчо Димовски (СП)–Министер за земјоделие 2009-2016

Михајло Маневски (ВМРО-ДПМНЕ) –2006-2011 Министер за правда

 

АНКЕТА »

Дали летово планирате да одите на одмор и ако одите каде?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »