речник контакт

Смена на врвот на пролетниот дел од ОФЛ

Последниот Бирлик му зеде бод на првиот Мартолци за нов лидер да биде Младост

Петар Печков

По   четирмесечна пауза продолжи првенството на Општинската фудбалска лига Велес. И веднаш промена на врвот, наместо Мартолци есенскиот првак, нов лидер е екипата на  Младост. До ова дојде откако последниот Бирлик му одзеде бод на досегашниот лидер а Младост со победата на гостувањето во Башино село се искачи на првата позиција.

 10 коло
 Илинден БС  - Младост    0;2
Интернационал – Форца      2:1
Бирлик – Мартолци    1:1
Башкими – Гемиџии        2:3
Богомила – Горски    3:0 службено

 

Т  А  Б  Е  Л  А

  1.  Младост                       10     7    3   0       19: 06       24
  2. Мартолци                     10     7    2   1       29: 11       23   
  3. Гемиџии                       10     7    1   2       31:12        22 
  4. Форца Нова                  10     5   1    4       16:15       16
  5. Башкими                       10     4   2    4       17: 14      14
  6. Интернационал            10     4   1    5       17: 17       13
  7 Богомила                       10      4   0    6       18:26       12
  8. Илинден БС                 10      2    2    6      13 :19        8
  9. Горски                          10     1     2    7       15: 35       5
10. Бирлик                          10     1    2    7         8 :28       5

 Идно коло 30 март
 Интернационал – Илинден БС
 Форца Нова – Бирлик
 Мартолци – Башкими
Гемиџии – Богомила
 Горски - Младост

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »