речник контакт

Снежана ја замени Црвенкапа

Ако некои деца растеа со ликот на Црвенкапа во Градскиот парк, некои растеа без неа, бидејќи непознат ја искрши, новите генерации ќе имаат можност да растат со нов лик од приказните.

Петар Печков

Ако некои деца растеа со ликот на Црвенкапа во Градскиот парк, некои растеа без неа, бидејќи непознат ја искрши, новите генерации ќе имаат можност да растат со нов лик од приказните.

Во желбата да го оживеее Градскиот парк, локалната власт започна со уредување на детското катче, каде го исчисти просторот го поднови езерцето и постави нови ликови од детските бајки.

Одсега натаму посетителите тука ќе ги пречекуваат Снежана и седумте џуџиња. Дали следниот чекор на општината ќе биде враќање на старите кафеани кои тука постоеја до 70-тите години на минатиот век и нудеа прекрасни мигови покрај Вардар, во мир и зеленило??

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »