речник контакт

Снешка смешка и Тео текнувало го спасуваат Дедо Мраз

Велешки театар со пригодна новогодишна детска претстава во режија на Ненад Витанов

Петар Печков

Велешки театар со пригодна новогодишна детска претстава. Веќе неколку дена на репертоарот е „Снешка смешка и Тео текнувало го спасуваат дедо мраз,,. Режијата и адаптацијата на текстот е на Ненад Витанов. Ова е театарска продукција која е наменета за деца на возраст од 4 до 12 години и е од сопствени средства на велешкиот театар.

Во претставата настапуваат актерите: Талија Настова како Снешка Смешка, Фаик Мефаиловски  во улога на Тео Текнувало и  на Дедо Мраз и  Жарко Спасовски – Принцот Мраско. 

Режисерот Ненад Витанов  е раскажувачот (наратор). Претставата се игра за децата од училиштата и градинките. Сабота од 18ч. претставата ќе биде со билети за сите останати заинтересирани.   

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »