речник контакт

Собрани 10 кубици смет од дивите депонии на езеро Младост

Исчистена е дива депонија кај подвозникот на пристапниот пат до езерото и отпадоци околу летниковците покрај брегот

Петар Печков

Изминатиов викенд  велешките комуналци од Секторот Комунална хигиена  беше ангажиран на чистење на диви депонии на езеро Младост. Собрани биле десет кубици смет или два трактори, оставени од несовесни посетители- рекреативци. 

Исчистена е дива депонија кај подвозникот на пристапниот пат до езерото и отпадоци околу летниковците  покрај  брегот - информираа од ЈКП Дервен.

Во овој летен период езерото Младост е масонво посетено од гости, кои се капат или одмараат покрај брегот на акумулацијата. 

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »