речник контакт

Советникот Нафит Идриз ја напушти Демокрација Е Ре

Незадоволен од состојбите во партијата, тој ќе настапува самостојно

Петар Печков

На последната седнциа на Советот на општина Велес, нејзиниот член Нафит Идризи јавно се откажа од партијата  преку која влезе во локалната власт. Причина нездоволството од состојбите во Демокрација Е Ре, по заминувањето на Селмани и доаѓањето на Кастриот Хаџи реца, кој важи за ултранационалист.Подвоеноста во партијата ескалираше со нејзин расцеп.

 После овие превирања во Деморација Е Ре,мое лично убедување и решив да бидам независен  советник и нема да ја претставувам партијата која досега ја застапував - изјави Идризи. Но најави дека ќе продолжи да ја поддржува владеачката коалиција на ВМРО-ДПМНЕ.

АНКЕТА »

Дали учениците од 1-ви септември треба да тргнат на настава во училиште?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »