речник контакт

Сообраќајната полиција воведува ред

Неколку дена просторот од централните градски улици е исчистен од автомобили кои се паркираат по тротоарите

Петар Печков

Почнувајќи од вторникот велешката полиција започна да воведува ред на улиците од централното градско пдорачје.

Таа не дозволува паркирање на тротоарите и на плоштадот Сармаале. По произвките во медиумите, полицијата се одлучи на ваква акција. Останува сега да се види, колку возачите ќе ги почитуваат овие нови полициски препораки. Знаците одамна се тука, само малку кој ги читаше.

АНКЕТА »

Дали Општина Велес да се задолжи со 46 милиони денари, за да се изгради покриен Градски пазар?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »