речник контакт

Со пушка го убил шарпланинецот на соседот

Чинот го сторил под дејство на алкохол

Петар Печков

Во вторникот навечер, во 21,00 часот, во Велес  на ул.„Јован  Басаров“ во  населбата Превалец  од страна на  Т. М.(61) од Велес,   со   испукување на  патрон од ловна пушка што ја поседувал со дозвола,  било  убиено  куче од расата  шарпланинец, сопственост на Л.И.(61) од Велес.
 Т.М. бил во алкохолизирана состојба а немале сериозни енсогласувања со соседот.Воедно  со пукањето истиот  предизвикал опасност и  по животот на луѓето од споменатата населба. Полициајта превзема за целосно расчистување на случајот.

АНКЕТА »

Дали состојбата со ковид-19, го промени начинот на живот кај Вас?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »