речник контакт

Со љубов од основците на Денот на вљубените

Ученицие од ПОУ Маца Овчарова со подароци за велешани

Петар Печков

Децата од ПОУ Маца Овчарова на велешани со подароци  им го свртеа вниманието. Во центарот на гардот на Сармаале тие делеа благи работи спакувани во хартија, кои беа наменски за Денот на вљубените .Изработиле  заедно со нивните наставници 300 парчиња, изминатите неколку дена, од оваа седмица.  Минувачите изненадени што некој за момент се сетил на нив.  

Искрено пријатно сум изненадена. Убаво што децата се сетиле на ова, бидејќи се помалку им време за внимание и љубов. Им заблагодарувам за овие неколку моменти  што ми ги посветија, нека се здрави и живи – рече една од жените кои добија мал подарок  а за неа големо внимание. 

АНКЕТА »

Велес е еден од малкуте градови во Македонија, кои немаат пешачка зона во центарот на градот. Дали сте за улица 8-ми септември од Сармаале до споменикот на Илинденците да биде затворена за сообраќај а тој дел пешачка зона?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »