речник контакт

Спортските легенди Стевче и Перо кажаа збогум на репрезентацијата

Врвните македонски спортисти, ракометарот Алушевски и кошаркарот Блажевски нема повеќе да го облечат репрезентативниот дрес

Петар Печков

Ракометарот Стевче Алушовски и кошаркарот Перо Блажевски на 40-годишна возраст  решија да престанат со активно занимавање со спортовите кои бескрајно ги сакаа и на кои им посветија голем дел од животите. Алушовски и Блажевски влегуваат во групата на наши спортисти кои со златни букви остануваат запишани во македонската спортска историја.

Тие не планираат да се оттргнат од спортот бидејќи тој им е во крвта. Благодарност за многуте убави моменти кои ни ги приредија.

АНКЕТА »

Како да се надмине состојбата со големиот број заразени лица, позитивни на ковид-19?

Резултати

ПРИЈАТЕЛИ »